Der er meget, der ser anderledes ud efter coronakrisen. Det er især vores måde at arbejde på, som har ændret sig i takt med, at vi ikke må samles mange personer og møde på arbejde i det hele taget. Men hvordan ser det ud nu og i fremtiden?
Coronakrisens indvirkning på arbejdsmarkedet
Coronakrisen har haft stor indvirkning på, hvordan vi arbejder i dag, men også på, hvordan vi kommer til at arbejde i fremtiden. I dette blogindlæg, kommer vi ind på, hvordan arbejdsmarkedet har ændret sig og vil ændre sig i fremtiden på grund af coronakrisen.
Mange ledige på arbejdsmarkedet
Mange er blevet ledige under coronakrisen, fordi virksomheder har været nødt til at skære ned på medarbejdere på grund af manglende arbejde eller økonomi. Det er især et tal, som blev tydeligt for landets a-kasser, hvor ledigheden på et tidspunkt var steget med hele 50 %. Denne stigning i ledighed har selvfølgelig en kæmpe indvirkning på, hvordan arbejdsmarkedet så og ser ud nu. Flere er kommet i job igen, men der er stadig en stor ledighed, der kommer til at tage lang tid om at få ned på normalt niveau igen.
Hvis du også er blevet ledig, kan du læse mere om, hvad du skal gøre i vores tidligere blogindlæg om ledighed på grund af corona.
Et mere fleksibelt og digitalt arbejdsmarked
Coronakrisen har gjort det muligt at se arbejdsmarkedet anderledes end tidligere. Vi har fået øjnene op for et mere digitalt og fleksibelt arbejdsmarked, som har været nødvendigt på mange arbejdspladser.
På grund af corona skulle mange lige pludseligt arbejde hjemmefra, og derfor blev det digitale møde og fleksible arbejdstider mere normale. Det var og er for mange en svær disciplin at arbejde hjemmefra men stadig producere den samme mængde af opgaver. Du kan læse mere om, hvordan du klarer arbejdet hjemmefra i vores tidligere blogindlæg.
Det er dog ikke kun på grund af corona, at vi er begyndt med mere digitale og fleksible arbejdsmåder. Udviklingen har været på vej længe. Det er blot denne krise, der har skubbet det ordentligt i gang. Vi har længe vidst, at det digitale arbejdsmarked kommer til at blive en del af arbejdsmarkedet – måske kommer det blot lidt hurtigere end vi forventede.
Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud?
Fremtidens arbejde er inspireret af de gode ting, vi har lært under coronaen – nemlig det fleksible og digitale. Vi bliver mere flydende uden faste pladser og organisationsstrukturer. Der er stor sandsynlighed for, at digitale kontorer bliver set oftere end nu.
Spørgsmålet er dog, om vi tør vi slippe det digitale arbejde fuldstændigt løs. Og hvad sker der med den fælles identitet på arbejdspladsen? Måske vil den sociale sult blive et emne, der popper oftere op, fordi vi ikke mødes lige så meget mere. Men måske bliver vi også mere effektive og dropper de lange møder og kommer lige til sagen. Der er derfor både muligheder og begrænsninger i dette nye digitale og fleksible arbejdsmarked.
Hvordan ser det ud i forhold til rekruttering?
I forhold til rekruttering af nye medarbejdere, har vi lært, at der måske ikke skal være lige så mange fysiske ansættelsessamtaler. Så kan alle interviews og tests tages udelukkende online. Det kan selvfølgelig gøre oplevelsen meget anderledes, og det kan måske også være sværere at få den helt præcise opfattelse af ansøgeren og kemien mellem ansøger og arbejdsgiver. Men det kan også være en metode, der er med til at effektivisere ansættelsesprocessen.
Har du brug for at rekruttere nye medarbejdere post-corona? Eller er du selv blevet ledig under corona? Så kontakt os i dag på 70 27 50 68 eller opret dit CV i vores database.